Samsunspor Balıkesirspor'u 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında iddasını sürdürdü.





TFF 1. Lig'de sahasında Balıkesirspor'u 1-0 mağlup eden Samsunspor puanını 57'ye çıkararak hem 2. sıradaki yerini korudu hem de zirve takibini sürdürdü.

TFF 1. Lig'in  29. haftasında Samsunspor sahasında Balıkesirspor'u konuk etti. İlk dakikalardan itibaren oyunda kontrolü ele alan Samsunspor, 26. dakikadan sonra geliştirdiği üst üste ataklarla ceza alanı içinde gol aradı. Bir topu direkten dönen Samsunspor yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıda ise rakibi karşısında daha etkili olan Samsunspor 74. dakikada Veli Çetin'in kafa golü ile 1-0 öne geçti. Bu arada geçen hafta haftalar süren sakatlıktan sonra ilk kez yeşil sahalara dönen Tomane, Balıkesirspor maçında 78. dakikada sakatlanarak oyundan alındı. Golcü futbolcu yedek kulübesinde gözyaşı döktü. 

Samsunspor  90 dakika sonunda sahadan 1-0 galip ayrılarak puanını 57'ye çıkardı. Ligde lider Giresunspor'un 3 puan gerisinde olan ve 2. sıradaki yerini koruyan Samsunspor ligde zirve takibini devam ettirdi.